Суши Шийтаке

Суши Шийтаке

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Суши Шийтаке1 / 2
26/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне75 мин.
Готвене35 мин.
Общо110 мин.
Порции16
"Не разбираме от суши, но опитахме това и е уникално"

Необходими Продукти

  • водорасли - 2бр.(нори)
  • ориз - 200 гр.(ориз за суши)
  • скариди - 150 гр.
  • гъби - 6 бр.(сушени шийтаке)
  • захар - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • вино - 1 с.л. (сухо бяло вино или вермут)
  • вода - 1 с.л.
  • уасаби - 1 ч.л.
  • краставици - 1/2 (обелена и нарязана на тънки ивици)
  • авокадо - 1/2 (обелена и нарязано на ивици)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете към сварения ориз и разбъркайте. Оставете оризът да се охлади за около половин час.

Разгънете внимателно листото нори и го поставете върху рогозка за суши( или мокра кърпа) с гладката страна надолу. Разнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо.

Внимателно навивайте листото на руло. По същият начин пригответе и другото листо. Сложете така навитите рула да се стегнат в хладилник за около час, след което с остър нож се нарязва всяко руло на 8 равни части.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: