Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Желирани пъдпъдъци

Желирани пъдпъдъци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Желирани пъдпъдъци2 / 2
19/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Специални ястия за специални хора и моменти, които искате да запомните"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • майонеза - 200 г
  • желатин - 10 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се задушават на бавен огън с малко вода и масло. Обезкостяват се, а месото се нарязва на ситно.

Желатинът се накисва в 60 милилитра вода и след като набъбне, се отцежда и се разтваря на водна баня, без да кипне.

Яйцата се сваряват и се режат на половинки.

Във формички се слага от месото, покрива се с малко майонеза, похлупва се с половинка яйце и се залива с желето.

Оставя се за 3 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
ще се опита, че на мен пъдпъдъците все жилави ми стават.
11.04.2016 10:24