Тарт татен с круши
Tart taten sa kruškama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт татен с круши

Тарт татен с круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Тарт татен с круши1 / 2
30/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции8
"Тъничък, вкусен и ароматен - перфектният тарт с круши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се отстранява сърцевината. Една трета от захарта се карамелизира с лимоновия сок до златисто.

Карамелът се излива в намазана с мазнина и постлана с хартия за печене тава. Крушите се редят с разрезите надолу върху карамела, между тях се редят малините.

Маслото се разбива с останалата захар и със солта до пухкава смес. По едно се добавят яйцата и след тях се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

Добавя се постепенно млякото и се замесва гъсто тесто. Излива се върху крушите и се заглажда. Пече се 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: