Обикновена Мусака
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Обикновена Мусака

Обикновена Мусака

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Сочна мусака с богата заливка и вкусен аромат - това е ястие, което никога няма да ни омръзне да ядем!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата, след което последователно добавяме нарязаната на ситно глава лук, доматеното пюре, нарязаните на ситно домати и моркови.

Когато се поизпари водата добавяме червения, черния пипер и сол. Махаме от котлона

Докато става сместа, можете да обелите, измиете и нарежете картофите на ситно.

В тавичката за печене слагаме картофите и сместа с каймата. Доливаме 300 мл топла вода и разбъркваме.

Печем на 180-200 C около 50 мин. Когато придобие запечен вид се поставя заливката за мусаката.

Заливката се прави от сос, приготвен от киселото мляко, брашното, кашкавала и яйцата. Добавяме сол на вкус.

Накрая слагате отново мусаката за 15-20 минути да се запече заливката.

Рейтинг

5 41
4 17
3 12
2 0
1 0
Дай твоята оценка: