Шоколадови трюфели
Chocolate Truffles

Шоколадови трюфели

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Шоколадови трюфели1 / 2
14/05/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Уникални шоколадови трюфели, топят се в устата и няма начин да спреш да ги ядеш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато бъркате. След това прибавяте сметаната и продължавате да разбърквате до получаването на хомогенна смес (без въздушни балончета).

Така приготвената смес се сваля от котлона и се оставя добре да изстине, след което отново на водна баня се разтопява добре, прибавя се маслото и ликьора при постоянно разбъркване до получаването на еднородна смес.

Крайната манипулация е да изсипете сместа за трюфелите в купа, която трябва да се покрие с найлоново фолио и да я оставите на студено за около час, докато ганашът се втвърди.

След това с помощта на малка лъжичка оформяте топченцата и ги овалвате в какаото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
517
43
30
21
10
Дай твоята оценка: