Полска мазурка с мая и стафиди

10/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се омекналото масло, жълтъците, сметаната и солта. Добавят се брашното, една трета от захарта, ванилията и се замесва тесто.

Оставя се на топло за половин час. Разточва се на кора с дебелина 2 сантиметра и се слага в тава. Белтъците се разбиват с половината от останалата захар и сместа се разпределя върху тестото.

Отгоре се поръсва с останалата захар, бадемите, ореховите ядки и се оставя на топло за още 15 минути. Пече се 40 минути на 170 градуса.

Вади се от фурната, охлажда се и се реже на правоъгълници.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар