Сладки прасковки с орехи

КамелияКамелия
Новак
4510
Сладки прасковки с орехи2 / 2
11/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20-25 бр.
"По-вкусни от истински праскови са само нашите сладки прасковки с орехи. А рецептата споделяме само с вас"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 800 г
  • ванилия
  • сода - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • За крема
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 120 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта и прибавете към тях олиото и прясното мляко. Изсипете содата в брашното и с постоянно бъркане го добавете към яйчената смес.

Сложете тестото за 1 час в хладилника да стегне. След това от полученото тесто оформете топчета и сложете на 180 градуса загрята фурна да се пекат докато порозовеят. След като изстинат издълбайте всяко по малко от всяко топче и заделете трохите.

За крема разбийте маслото и захарта, добавете млякото, орехите и накрая трохите. С получената смес напълнете прасковките и ги слепете. Може да използвате и сладко или мармалад за слепването им.

Накрая ги потопете от едната страна в жълто оцветена вода, а от другата в червено оцветена вода и ги оваляйте обилно в захар. След като престоят 1 ден/нощ стават по меки и сочни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: