Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баница с одрински кори

Пухкава баница с одрински кори

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Пухкава баница с одрински кори
Снимка: Валерия
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако се чудите как се правят онези вкусни пухкави баници, ето рецептата!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1 ч.л. с връх
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 броя, L размер
  • натрошено сирене - 300 г
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По същия начин правя и баница с фино точени кори.

Киселото мляко се обърква със содата. След това се добавят олиото и яйцата и се разбърква с бъркалка. Накрая се добавя сиренето и хубаво се разбива.

Тавата се намазва с малко мазнина.

На една кора се слагат 4 суп. л. от сместа и се намазва хубаво. Корите се навиват и подреждат в тавата. Тавата трябва да е с размер 25-26 см.

Баницата се пече се на 180-190 градуса за около 30 минути. За печенето преценете според фурната ви. Моята е газова и пече различно.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: