Начин на приготвяне
За мярка използвам чаша от 250 мл.
Яйцата и захарта се разбиват много хубаво. Сместа трябва да стане пухкава и светла. След това се прибавят олиото, водата и отново се разбива. Накрая се пресява брашното и се добавя бакпулверът. Пак се разбива.
Сместа се дели на две части. Аз оставям бялата да е по-малка, нея слагам по средата. Моите мъже така го предпочитат.
В другата част се слага какаото и се разбива. Формата за кекс се намазва с масло и набрашнява. Първо се изсипва от кафявата част, по средата бялата и отгоре пак кафява.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Наглеждайте и преценете според фурната ви. Моята е газова и пече различно.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия