Начин на приготвяне
Оризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак.
Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути, да се задуши.
Отделно се нагрява оризовият оцет със захарта и солта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в купа и прибавяме маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.
Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши или парче алуминиево фолио. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу.
Покриваме цялата кора с подготвения ориз. Разстиламе го с мокри ръце. Поръсваме със соев сос. Намазваме с крема сирене после подреждаме рулцата от раци по дължина и парченца обелена краставица, нарязана по дължина.
След което завиваме на стегнато руло.
Режем с остър нож на малки суши рулца. След всеки разрез мокрим ножа с вода.
Коментари