Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Домашно суши с рулца от раци и крема сирене

Домашно суши с рулца от раци и крема сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Домашно суши с рулца от раци и крема сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
22/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Едно домашно суши без много скъпи продукти, което пак става изключително вкусно"

Необходими Продукти

  • кори нори - 2 бр.
  • ориз за суши - 175 г
  • вода - 250 мл
  • рулца от раци - 10 бр.
  • крема сирене - 150 г
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак.

Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути, да се задуши.

Отделно се нагрява оризовият оцет със захарта и солта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.

Преместваме ориза в купа и прибавяме маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши или парче алуминиево фолио. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу.

Покриваме цялата кора с подготвения ориз. Разстиламе го с мокри ръце. Поръсваме със соев сос. Намазваме с крема сирене после подреждаме рулцата от раци по дължина и парченца обелена краставица, нарязана по дължина.

След което завиваме на стегнато руло.

Режем с остър нож на малки суши рулца. След всеки разрез мокрим ножа с вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Пропусната е краставицата, в "Необходими продукти"! Много добро суши!
21.09.2023 15:19