Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди Саганаки

Скариди Саганаки

редакция:
IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Скариди Саганаки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Затворете очи и се насладете на кулинарно изящество наречени скариди Саганаки, виното оставяме на вас да изберете."

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г големи
  • домати - 2 консерви белени
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 китка
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка
  • сирене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се задушават в зехтина, докато лукът не омекне. Добавете бялото вино, доматите, мащерката, солта и пипера. Гответе за 10-тина минути на слаб огън.

Предварително почистените скариди се нареждат в тавичката за печене и се заливат със соса.

Добавете парчета сирене, поръсете с магданоз и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След около 20 минути вашите скариди Саганаки са готови.

Ако обичаш скариди, опитай непременно и рецептите ни за вкусни скариди с масло и чесън или тези скариди по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: