Сос Тартар

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1131k
Сос Тартар1 / 6
16/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ето - вече знаете как да приготвите класически сос Тартар! Сега ни кажете на какво ще го сложите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът се приготвя лесно и бързо за около 15 минути.

Първо наситненият лук трябва да се пасира.

На много ситно се нарязват и киселите краставички, магданоза и яйцето, което е предварително твърдо сварено.

Всички продукти се смесват, подправя се със сол на вкус и се объркват добре.

Сосът Тартар е готов.

Сосът Тартар е лек и свеж, чудесна добавка към всякакви печени меса, както и към риба. Подходящ е също за картофи и зеленчукови ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
518
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
правя вече няколко пъти този тартар и става супер. Не знам какво не ви харесва
28.03.2023 15:08
Mr.Grey
Mr.Grey
яйцето е безмислено. Майонеза 100 гр. + 200 гр. кисело мляко. Заменете лука с 3-4 големи скилидки чесън и ще получите истински сос Тартар.
27.12.2013 20:12
12
5
megi
megi
Лукът е ПРЕКАЛЕНО много... Трябваше да сложа 2 опаковки майонеза и да добавя малко кисело мляко. Иначе все едно ям лук. Следващият път определено количеството лук ще е мнооооого по-малко!
31.12.2012 11:21
6
2
galq
galq
Много е вкусeн.
05.12.2010 12:57
5
1