Панирана бяла риба

Стела ПетроваСтела ПетроваНовак
14/08/2014
"Шаран, та шаран, а понякога на човек му се хапва класическа панирана бяла риба "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 565
  • Преглеждания за месеца802
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бяла риба - 1 бр. голяма
  • бяло вино - 200 мл /може да се замени с бира/
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да почистите рибата от костите и кожата, след което я нарежете на парчета.

Поръсете я със сол, черен пипер и индийско орехче. Пригответе гъста кашичка от брашното, жълтъците и виното/бирата.

Накрая прибавете разбитите белтъци. Оваляйте всяко парче риба в панировката и пържете в сгорещено олио до зачервяване. Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Панирах с бира ,за посоченото количество бяло вино ,брашното е малко и кашата ще стане рядка В 100 мл бира добавих 5 с л брашно и яйце - много вкусно се получи :))))
6
0