Задушен заек

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Задушен заек1 / 2
18/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Ароматно и изискано ястие, подходящо за официални случаи!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • шкембе - 500 г свинско
  • масло - 80 г
  • чесън - 5 скилидки
  • брашно - 2 с. л.
  • сметана - 250 мл кисела
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се изчиства и измива. Отрязва се главата и вратът. Предните крачета и бутчетата се отстраняват. Гръдния кош се разрязва, изплаква се и се подсушава. Костите внимателно се изваждат.

Месото се поръсва със сол и черен пипер, нарязания чесън, покрива се с нарязано на дълги ленти свинско шкембе и с месото от предните крачета. Всичко се навива на руло и се завързва с конец или се забожда с клечки за рулади. Запържва се в горещо масло заедно с бутчетата. Долива се с бульон, приготвен от главата и костите. След 1 до 2 часа (в зависимост от количеството) месото се изважда.

В мазнината се запържва брашното, залива се с бульон и кисела сметана. Сосът се кипва. Месото се нарязва на филии и се залива със соса. Ястието се поднася топло или студено. Месото добива по - пикантен вкус, ако се намаже с горчица или доматено пюре, смесено с черен пипер.

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: