Начин на приготвяне
Разбийте двете големи яйца в купа заедно със солта. Добавете киселото мляко, хомогенизирайте и сипете олиото и прясното мляко отново разбивайки с телена бъркалка.
Пресейте брашното с бакпулвера и смесете с финия пшеничен грис.
Обединете сухите и течните съставки като разбивате за кратко със телената бъркалка до постигане на хомогенност.
Намазнете хартиени капсули за мъфини и ги сложете в гнездата на тавичка с дупки за мъфини.
Разпределете от сместа без да пълните до горе, за да имат място да бухнат солени мъфини.
Натрошете сиренце отгоре и сложете по едно кръгче чери домат. Може да поръсите със риган или друга подправка на вкус. Аз съм предпочела да не слагам подправки.
Пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор и печете мъфините със сирене до златист загар около 16-20 минути.
Солени мъфини с грис идеални за закуска, междинно хапване или из път!