Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Торта с маскарпоне и бял шоколад

Торта с маскарпоне и бял шоколад

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Торта с маскарпоне и бял шоколад
Снимка: AneliaStefanova
6 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Торта с маскарпоне и бял шоколад е идеалният десерт за вашето следобедно кафе."

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 250 г (какаови)
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилия - 0.4 г или на вкус
  • сладко от череши - 3 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива с миксер, добавят се пудрата захар и ванилията и се разбива още много кратко с миксер.

След това с миксер се разбива маскарпонето за тортата.

С помощта на шпатула на три пъти се добавя от разбитата сметана при маскарпонето.

С това кремът за тортата е готов.

За да се оформи блата за тортата всяка бисквита се напоява в прясно мляко и се подрежда на дъното на формата (диаметър 26 см).

Върху бисквитите се слага половината от крема, както и сладкото от череши. Следва нов пласт бисквити и останалата половина от крема.

Шоколадът се настъргва на едро ренде и се поръсва върху тортата.

Тортата без печене се охлажда около 4-5 часа преди да се сервира.

Тортата с маскарпоне и бял шоколад е идеалният десерт за вашето следобедно кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: