Тиквена кремсупа
Cream of Pumpkin Soup with Leeks

Тиквена кремсупа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9665k1118k
Тиквена кремсупа1 / 4
08/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Перфектната кремсупа е ароматна, нежна като кадифе и много, много вкусна, точно като тази кремсупа от тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • моркови - 300 грама
  • праз - 300 грама
  • целина - 100 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • телешки бульон - 2 кубчета, може и пилешки
  • сметана - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • слънчогледови семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата на кубчета.

Морковите и целината също се режат на кубчета, а празът на кръгчета.

Сложете на котлона 1 литър вода да заври и разтворете бульона. Прибавете всички зеленчуци и варете около половин час.

Всичко се пасира, отново се слага на котлона, прибавят се сметаната, солта и пиперът.

След минута тиквената супа се отстранява от огъня, поръсва се със слънчогледови семки и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: