Фунийки от бутер тесто

21/08/2014
Mariana
отMarianaДжедай56093720
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции18-22 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 669
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 400 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замръзналото бутер тесто се изважда от хладилника и се оставя на стайна температура, за да се отпусне. Разпъва се и се нарязва на ширина на лентички с тесни около 1.5 см.

Лентичките се навиват плътно около алуминеви форми за фунийки - готови или ръчно направени от алуминиево фолио. Подреждат се върху хартия за печене или предварително намазнена тава на разстояние една от друга и са намазват с разбит жълтък.

Фунийките от бутер тесто се пекат около 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят преди да се свалят формите.

По желание може да гарнирате фунийките със сладък или солен пълнеж.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар