gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Оризова питка

Оризова питка

MarianaMariana
Джедай
5618613k
Оризова питка1 / 2
22/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 300 г (готово или смлян ориз)
  • вода - 125 мл хладка
  • яйца - 1 брой
  • мая - 2 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, хладката вода и захарта, за да получите квас, който приберете на топло, за да шупне. След това добавете постепенно брашното, солта и яйцето.

При нужда можете да добавите още малко вода или прясно мляко, за да се получи меко тесто. Тестото се поставя в предварително намазнена тава и се оставя на топло, докато втаса и увеличи двойно обема си.

Оризовата питка се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути. Изважда се и се оставя да се охлади върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: