Заешка дреболия
Rabbit Offal

Заешка дреболия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Заешка дреболия1 / 2
01/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Не е дреболия, да приготвиш толкова вкусно мезе за бира, никак даже"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешката глава се разцепва, отстраняват се очите. Главата, вратът, крачетата, сърцето и дробовете се измиват и подсушават. Месото се посолява и се запържва в сгорещено масло.

Посипва се със ситно нарязан лук, поръсва се с брашно и всичко се пържи, като се бърка. Прибавят се измитите и нарязани на парчета моркови и подправките.

Постепенно се долива гореща вода и се задушава. Когато месото е готово, се прибавя 80 мл. гореща вода и чашата вино. Ястието се подправя по вкус с малко захар, черен пипер и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: