Оризови питки

22/08/2014
Mariana
отMarianaДжедай56093720
"За всички онези, които имат непоносимост към глутена, е това вкусно предложение!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо14 790
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 200 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 1 брой
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в дълбока купа и в средата му се прави кладенче. В него се слагат яйцето, киселото мляко, в което сте угасили содата за хляб, оцета и солта.

Тестото се забърква с лъжица до хомогенност. Получава се супер меко тесто, което трябва да оставите 20 минути, за да почине.

С намазнени ръце оформяте 4 малки питки, подреждате ги в тава върху хартия за печене.

Оризовите питки се пекат около 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари (2)

една
една
05.04.2015 06:35
То е ясно,че е оризово
1
0
Тина
Тина
12.01.2015 10:59
Брашното оризово ли е? Доуточнявайте това в описанието, защото не виждам нищо оризово друго да има в него.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв