Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Сос за спагети»Ригатони с песто и чери домати

Ригатони с песто и чери домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ригатони с песто и чери домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Върху всяка порция сложете по две лъжици песто дженовезе и настържете пармезан на люспи върху уникално вкусните ригатони - да не забравите и пресния босилек"

Необходими Продукти

  • ригатони - 500 г (1 пакет)
  • песто дженовезе - 4 с.л. с връх (или на вкус)
  • чери домати - 350 г
  • доматено пюре - около 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан - за поръсване (или друго твърдо сирене)
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • босилек - пресни листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата да се вари в подсолена вода според указанията на производителя.

През това време на съседния котлон загрейте дълбок тиган и сипете зехтина.

Запържете за кратко скилидките чесън, нарязани на филийки. Щом пуснат аромата си, сложете чери доматките, нарязани на половинки (ако са много малки, може да се сложат и цели).

Ключово е доматките да не са с дебела люспа, защото става доста неприятно при консумация. По тази причина изберете такива с тънка люспичка или ще трябва предварително да ги бланширате и обелите.

След две минутки сипете доматеното пюре и подправете със сол и черен пипер.

Гответе, докато чери доматите поомекнат и сосът промени цвета си и стане гъстичък.

Може да сложите и около две лъжици настърган пармезан в доматите, за да сгъсти още повече сосът.

Прехвърлете сварените ригатони в тигана и разбъркайте.

Аз съм ги сервирала отделно, за да се вижда по-добре на снимката всеки отделен компонент.

Върху всяка порция сложете по две лъжици песто дженовезе и настържете пармезан на люспи.

Украсете с листа пресен босилек и поднесете ригатони с песто и чери домати.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: