Шакшука

ЙоанаЙоана
Новак
32230
24/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Шакшука - ароматни яйца по арабски. Вкус и аромат, в които ще се влюбите от първата лъжица!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 червена и 1 зелена чушка
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 6 - 7 домата, може и от консерва
  • захар - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 5 бр.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието трябва да се приготви в голям тиган. Загрейте зехтина в него и добавете скълцаните лук и чесън. След като се запържат за около 5 минути, добавете нарязаните чушки и запържете, докато омекнат.

Добавете доматите, предварително нарязани и заедно със сока от консервата, ако използвате консервирани. Добавете 1-2 щипки захар, разбъркайте и след като ястието заври, овкусете с останалите подправки, като най-накрая посолите. Количеството на подправките зависи от собствения ви вкус.

След като сосът се сгъсти, чукнете яйце отгоре внимателно отгоре на разстояние едно от друго. Сложете капак на тигана и гответе 10-15 минути - яйцата трябва да се стегнат, а доматеният сос леко да се карамелизира. Накрая поръсете с накълцан магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: