Вкусни панирани калмари

25/08/2014
Ивайла
отИвайлаНовак
"Хрупкави калмари всеки може да приготви, даже е задължително "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 189
  • Преглеждания за месеца428
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • калмари - 1 кг изчистени
  • галета - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените калмари във вряща вода. След 5 минути ги извадете и обелете кожата им.

Нарежете ги с кухненска ножица на кръгове с дебелина около 1 см. Варете ги в подсолена вода около 30 минути, докато месото им омекне напълно. Оставете ги в гевгир, за да се отцедят добре от водата.

Всеки калмар се потапя последователно в брашното, смесено с черен пипер и мащерката, след това в разбитите и посолени яйца, в галета и накрая пак в яйцата. Пържете ги в загрято олио до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Супер!
0
0
Стела Емилова
Стават невероятни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв