Домашна наденица с телешко и свинско
Domaća kobasica sa teletinom i svinjetinom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Домашна Наденица»Домашна наденица с телешко и свинско

Домашна наденица с телешко и свинско

MarianeMariane
Джедай
5619105k
Домашна наденица с телешко и свинско1 / 3
26/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
40-45 бр.
"Обожаваме домашната наденица, защото за нея избираме най-вкусното и крехко телешко и свинско месце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на кайма. Към него се прибавят сухите подправки. Сместа се омесва много добре в продължение на поне 10 минути. Готовата смес се прибира за 24 часа в хладилник.

Червата за наденици се накисват в хладка вода и се измиват много добре. Нарязват се на парчета с приблизителна дължина 30 сантиметра. Пълнят се с кайма с помощта на машинка са мелене на месо и специална фуния.

Напълнените наденички се закачват на сухо и проветриво място, за да изсъхнат (никога на 1 етаж, за да не изчезнат). На всеки 3-4 дни се сваляти се разточват с точилка. По този начин придобиват форма и месото се раздвижва. Готови са за около 15-20 дни в зависимост от времето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: