Бутер парти хапки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Бутер парти хапки
Снимка: Мария Божилова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30
"Бързи бутер хапки с козе сирене и масло, които ще дадат прекрасен старт на вашия ден"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 800 г
  • козе сирене - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • тиквени семки - 50 г сурови
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тесто се оставя на стайна температура, за да се отпусне.

Козето сирене се слага в купа и залива с гореща за 20 мин., за да се обезсоли, като водата се сменя няколко пъти.

След като се обезсоли, сиренето се натроша в купа, в която ще се разбърква плънката.

Прибавят се яйцата.

Маслото се оставя да омекне, след което се нарязва на малки парчета и се прибавя към сиреното.

Сместа се разбърква много добре, докато маслото се разтопи.

Бутер тестото се разточва леко преди обработка.

От половината бутер тесто се режат малки правоъгълници. Отгоре на всеки правоъгълни от тесто се оформя борд от всички страни.

Всеки правоъгълник се пълни със сместа от сирене.

Отгоре се поръсват с тиквени семена.

Втората половина от тестото се нарязва на кръгове с размери на форма за пермени.

Кръгът се слага във формата за пелмени.

Слага се малко плънка и се затваря като пелмен.

Правоъгълниците и хапките с форма на пелмени се нареждат в тава върху хартия за печене.

Печете бутер хапките в предварително загрята фурна 15 мин. на 180 градуса, след което се изваждат върху дъска или решетка, за да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: