Кюфтета от картофи и коприва

28/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 765
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • коприва - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 40 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват. Отцеждат се от водата и се пасират.

Копривата се попарва с вряла вода и се реже на ситно. Лукът се нарязва на ситно, запържва се в част от олиото, добавя се копривата и всичко се задушава на бавен огън за 5 минути.

Смесва се с пасираните картофи. Добавят се два разбити жълтъка, всичко се смесва и се оформят кюфтета.

Топват се в едно разбито яйце, след това се овалват в брашно. Пържат се от двете страни до златиста коричка, поръсват се със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар