gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Топъл джинджифилов сладкиш

Топъл джинджифилов сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Топъл джинджифилов сладкиш1 / 2
04/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • сода - 2 ч.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • мед - 16 с.л. течен
  • масло - 150 г
  • кафява захар - 50 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 50 г бяла
  • лимони - 2 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва със содата, канелата, джинджифила и индийското орехче.

Медът се загрява леко, добавя се маслото и кафявата захар и всичко се разбърква. Тази смес се добавя в брашното и се разбърква добре.

Добавя се едно яйце и прясното мляко и тестото се излива в тавичка. Пече се 1 час на 180 градуса. По желание в тестото може да добавите нарязан захаросан джинджифил.

Оставя се да изстине в тавата. Приготвя се лимонов сос, като три жълтъка се разбиват със захарта до пяна.

Слагат се на водна баня и разбиването продължава, като се добавя сокът и настърганата кора на двата лимона.

Добавя се ромът и виното. Сосът се загрява до сгъстяване, като непрекъснато се бърка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: