gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Най-мързеливите гюзлемички за 20 минути

Най-мързеливите гюзлемички за 20 минути

Най-мързеливите гюзлемички за 20 минути1 / 2
01/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 бр.
"Кой обича гюзлемета? По-лесна рецепта от тази няма да намерите. Хем вкусно, хем лесно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа добавяте две чаени чаши от брашното. Слагате щипка сол и малко олио в средата на купчинката брашно и разбърквате добре с лъжица. След това добавяте 1 чаена чаша топла вода и омесвате сместа до получаването на меко тесто.

След това разделяте тестото на малки топчици и ги разточвате в добре оформени големи кръгчета. Поръсвате половината от разточеното листо с натрошено сирене и покривате с другата половината от листото. След това с ръка притискате и дооформяте кръгчето.

Слагате вече готовата гюзлемичка в добре загрят тиган с малко олио на дъното. Когато се появят кафяви петънца, е готова за обръщане. Щом гюзлемичката е готова и от другата страна, я намажете с масло и е готова за сервиране.

Ако не разполагате със сирене или сте решили да не слагате, пропуснете частта със сиренето. Процесът е същият. Веднага след като разточите топката тесто, тя е готова за печене. Когато кафевите петънца се появят и от двете страни, намажете я пак с масло и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
45
30
20
10
Дай твоята оценка: