Огретен от тиквички
Gratin od tikvicaГратен из кабачков
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен от тиквички

Огретен от тиквички

СилвияСилвия
Новак
3624
Огретен от тиквички1 / 2
02/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8 парчета
"И както гласи старата мъдрост - имаш ли две тиквички, не давай на ближния, а си направи огретен - доволен ще останеш"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 по - големи
  • тиквички - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • копър
  • сол
  • универсална подправка - 10 зеленчука (по желание)
  • черен пипер
  • вода - 2 ч.ч.
  • За заливката
  • олио
  • брашно - 3 - 4 с.л (пълни)
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, измиваме ги и заедно с тиквичките ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тавичка заедно с подправките (на вкус) и копъра и ги поставяме във фурната на 180-200 градуса, докато картофите и тиквичките омекнат.

След това прибавяме сиренето и оставяме във фурната за около 5 минути.

Заливката приготвяме, като загряваме олио в касерола/тенджерка и запържваме брашното, след това прибавяме и прясното мляко и солта и бъркаме, докато се сгъсти.

Заливаме картофите и тиквичките и ги слагаме да се запекат. Поръсваме с кашкавал и отново запичаме леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: