gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Сицилианска салата от броколи

Сицилианска салата от броколи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Сицилианска салата от броколи1 / 2
03/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се измиват, разделят се на съцветия, а стъблата се нарязват на едро. Всичко се залива със солена вода и се вари 5 минути. Отцежда се.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в половината масло до светлозлатист цвят. В тенджера се разтопява 1 супена лъжица масло, слагат се броколите и лукът, добавя се виното и индийското орехче. Задушава се под капак в продължение на 15 минути.

Ореховите ядки се запържват в останалото масло, а по желание може да ги замените с кедрови ядки или бадеми. Броколите и лукът се слагат в затоплени чинии, поръсват се с черен пипер и със запържените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: