Мексиканска царевична супа

Виви
Виви
Новак
12/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 006
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • олио - 30 мл (2 с.л.) царевично
  • лук - 1 глава, скълцан ситно
  • чушки - 1 червена + още 1 за гарниране
  • царевица - 450 г зърна размразена
  • бульон - 750 мл (3 ч.ч.) пилешки
  • сметана - 250 мл готварска
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте царевичното олио в тиган и сотирайте лука и почистената и нарязана червена чушка за 5 минути, докато омекне.

Добавете сладката царевица и запържете отново за 5 минути. Внимателно изсипете всичко от тигана в кухненски робот или блендер.

Разбийте до хомогенност, като доливате по малко бульон.

Прехвърлете сместа в тенджерка и долейте останалия бульон. Овкусете с подправки на вкус. Изчакайте да кипне и варете 5 минути.

Внимателно изсипете сметаната. Поднесете мексиканската царевична супа гореща или охладена, поръсете със ситно скълцана червена чушка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар