Пай с касис

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Пай с касис1 / 2
12/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 500 г
  • касис - 1 кг
  • захар - 250 г
  • сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша вода се кипва със захарта и се вари на бавен огън 12 минути. Касисът се почиства и се слага в тенджерка или купа. Залива се със захарния сироп.

Тестото се разточва и се разделя на две части. Едната част от тестото се слага в тава, напръскана със студена вода. Върху тестото се слага касисът заедно със сиропа. Покрива се с останалото тесто.

В центъра се прави дупка с размера на голяма монета, за да излиза парата. Пече се 20-25 минути на 200 градуса. Сметаната се разбива с пудрата захар и паят се сервира с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: