Хляб Лаваш
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб Лаваш

Хляб Лаваш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Хляб Лаваш1 / 3
29/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
"Днес ще ви научим как се прави хляб лаваш"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • царевично брашно - 35 г
  • мая - 2 ч. л., суха
  • сол - 2 ч. л.
  • захар - 2 ч. л.
  • олио - 2 с. л.
  • вода - 250 мл топла
  • яйца - 1 жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.

Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете и олиото.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло място, докато увеличи два пъти обема си.

Направете една голяма или две средни питки от тестото, като по желание може да направите линии по дължината им.

Покрийте питките отново и ги оставете за още 30 минути.

Разбийте жълтък с 2 с. л. вода или олио и намажете Лаваша.

Загрейте фурната до 210 градуса и печете хляба за около 20 минути до златист цвят.

Рейтинг

5 8
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: