Начин на приготвяне
За панировката разбийте яйцата, добавете студена вода, олио, сол, пипер и бакпулвер.
Разбъркайте и сипете брашното с нишестето и бъркайте до получаване на гъста еднородна каша.
Пилешкото филе нарежете на дребни парчета, подправете със сол и черен пипер.
За соса в купа сипете съставките и разбъркайте до получаване на сос. Оставете настрани.
Парчетата пиле сложете в панировката, така че да се покрият и поемат сместа.
В тиган сипете олио и запържете панираните хапки до златисто, като поставяйте по няколко парчета в тигана и ги пържете. Разделете ги на няколко части, защото колкото по - голямо е количеството, толкова повече се намалява топлината в тигана и панировката ще се разпадне. Аз направих тази грешка и на част от парчетата панировката се отдели.
Вадете ги върху домакинска хартия, без да ги трупате едно върху друго, за да не се спарят и омекнат.
Когато изпържите всичките пилешки хапки, махнете мазнината от тигана, почистете и подсушете.
В сух тиган сипете сладко - киселия сос.
Разбъркайте и гответе около 2 мин.
Добавете хапките, разбъркайте така че да поемат соса и махнете от котлона.
Накрая по желание поръсете с пресен зелен лук в сладко-кисел сос.
Поглезете сетивата си този букет от вкусове и аромати. Насладете се още днес на домашно сочно пилешко в сладко-кисел сос.
Източник: Блогът на Сия Рибагина