Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с мандарини и овесени ядки

Сладкиш с мандарини и овесени ядки

Сладкиш с мандарини и овесени ядки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Гарнирайте парче сладкиш с мандарини и овесенинядки с айрян или кисело мляко."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч. + за карамелизиране
  • олио - 50 мл
  • бадемово мляко - 50 мл
  • краве мляко - 150 мл
  • овесени ядки - 200 г
  • бакпулвер
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • мандарини - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се съда, в който ще се пече плодовият сладкиш. Дъното му се поръсва със захар. В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавят се захарта, олиото и двата вида мляко. Сместа отново се разбива.

Овесените ядки се блендират, за да станат на овесено брашно. Фурната се включва на 180 градуса и подготвената форма се слага, за да се карамелизира захарта.

Две от мандарините се разрязват през средата и сока им се добавя към сместа. Добавя се овесеното брашно постепенно, като сместа се бърка с телена бъркалка.

Добавя се бакпулвера и постепенно се добавя и пшениченото брашно, като сместа се разбърква до получаване на гъстотата на кексово тесто. Останалите две мандарини за сладкиша се обелват и се разделят на парченца.

Когато замирише на карамелизирана захар, формата се изкарва. Нареждат се парчетата мандарини на дъното на формата. Изсипва се приготвената смес и се пече около 30 минути.

Готовността на сладкиша с мандарини и овесени ядки се проверява с дървена клечка.

Още докато е топъл, по стените на формата се минава с порционен нож, за да се отлепи и се обръща, за да се изкара.

Гарнирайте парче сладкиш с мандарини и овесени ядки с домашен айрян или кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: