Начин на приготвяне
Овесените ядки се смилат на фино брашно или се ползва готово такова.
Разбийте яйцата със солта и захарта.
Добавете канелата, киселото мляко и овесеното брашно с бакпулвера.
Разбийте отново с телена бъркалка до получаване на гладка смес за палачинки.
Намазнете малък тиган с незалепващо покритие и сипвайте от сместа, като оформяте малка палачинка (около 11-12 см в диаметър).
Печете на умерен огън до златисто от двете страни и след изваждане намазвайте обилно с масълце.
Процедирайте така до привършване на сместа.
Ако накрая тя се сгъсти, сипете много малко водичка, за да разредите. Казвам го, защото овесът поема течностите и частиците леко набъбват, при което тестото малко се сгъстява, когато престои повече от 10 минути.
Американските палачинки стават пухкави и много вкусни. Сервирайте ги с любимото ви сладко, шоколад, мед и орехи или сиренце.
Перфектната закуска са тези американски палачинки с овесени ядки и канела!