Вкусни питки

24/09/2014
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 421
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:
Вземате съд в който сте решили да замесвате тестото, слагате брашното и половината от пакетчето мая, добавяте щипка сол и щипка захар, маргарина, вода колкото поеме, замесвате гладко тесто и го оставяте да втаса.

За питките:
След като тестото е станало готово го разделяте на равни топки (в моя случай от това тесто ми излязоха 6 топки), всяка топка се точи по 1 см и се намазва с лютеницата и начупеното сирене.

След това се навиват на руло и после на кравай и се поставят в намазнена и набрашнена тавичка и се оставят да втасат.

След като питките са втасали загрявате фурната на 180 градуса, разбивате яйцето и намазвате питките и отгоре слагате кашкавал на филии. Печете до зачервяване.
Бон апети!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Vesko
Vesko
17.03.2015 22:01
Мими,на пакетчето на маята пише за 500гр. брашно?!Сухата мая НЕ ТРЯБВА да се смесва със сол,защото солта убива сухата мая.И по-добре печи на 250 градуса за по-кратко време.
0
0
mariq
mariq
06.02.2016 14:54
Зависи от маята която купуваш на моята пише за 1 кг, а щипката сол се слага при брашното не се пече на толкова силна фурна, защото от вън ще изгорят а от вътре ще останат сурови!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв