Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Топла салата от варено цвекло и зелен фасул

Топла салата от варено цвекло и зелен фасул

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Топла салата от варено цвекло и зелен фасул
Снимка: Juliya
1 / 3
05/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Топла салата от варено цвекло и зелен фасул е изключително здравословно и вкусно предложение за вечеря"

Необходими Продукти

  • цвекло - 200 г варено
  • зелен фасул - 150 г
  • сирене - 80 г
  • орехи - шепа
  • зелен лук - 2 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зелена салата - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте зеления фасул за 3-5 минути, залейте го със студена вода и отцедете.

Обелете цвеклото и го нарежете.

Нарежете сиренето на кубчета или го натрошете.

Запечете орехите на сух тиган за около 5 минути и ги накълцайте.

В купа сложете цвеклото и фасула, прибавете зехтина, лимоновия сок, солта и пипера и разбъркайте.

Добавете орехите и сиренето.

В чиния за сервиране сложете няколко зелени листа, изсипете отгоре топлата салата.

Поръсете със зеления лук и сервирайте топла салата от варено цвекло и зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: