Начин на приготвяне
Оризът с щипка сол и захарта с прясното мляко се сваряват при почти непрекъснато бъркане на слаба степен на котлона.
Така приготвен, е невероятно по-вкусен оризът, отколкото да е сварен с вода и след това да е добавено прясно мляко. Когато е готов, добавям кондензираното мляко и разбърквам.
Отстранявам от котлона и разпределям в огнеупорни купички или в тавичка.
Отгоре поръсвам всяка купичка с лъжичка кафява захар, аз пекох в тавичка и сложих поръсих захар отгоре /може и без това/ и запичам във фурната за двайсетина минути или до приятен загар.
Сервирам с малко сметана за още по голям разкош! Това е един топящ се в устата сладък ориз с млечен крем на фурна.