Пиле с винен сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле с винен сос2 / 2
26/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Месото иска вино, сосът иска вино, душата иска вино - ето така се готви"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • ориз - 80 г
  • домати - 100 г
  • лук - 1 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • горчица
  • сол
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в намазана с олио тавичка, залейте с разтопеното краве масло и виното, прибавете малко подсолена топла вода и задушете във фурната.

Извадете готовото пиле и в получения сос задушете ситно нарязания лук. Прибавете ситно нарязаните домати, горчица и счукания чесън.

Пасирайте готовата смес. В 200 мл подсолена вода сложете ориза да се вари, добавете и олиото. Залейте пилето със соса и гарнирайте с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Благовест
Благовест
Колко време трябва да се готви във фурната това пиле малко повече подробности ако обичате?!
01.11.2014 19:03