Орехова баница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Орехова баница1 / 2
29/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • кори - 500 г точени
  • захар - 250 г
  • орехи - 200 г
  • стафиди - 150 г
  • мармалад - 200 г
  • масло - 250 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете тавичка и наредете 5-6 кори една върху друга, като между тях поръсвате с разтопено масло.

Върху 6 пласт кори поръсете захар, натрошени орехи, настъргана лимонова кора, стафиди и разпределете равномерно мармалад.

Отгоре подредете още 5-6 кори, слепени с масло. Подредете отново в същата последователност, като трябва да завършите с кори отгоре.

Залейте с останалото масло и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Извадете и след като изстине леко, разрежете на квадрати.

По желание може да залеете ореховата баница с чаша готов захарен сироп или да поднесете с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: