Зелен фасул с доматен сос

05/10/2014
Чочо
отЧочоНовак
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо978
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг
  • зелен фасул - 5 кг
  • магданоз - 200 г корени
  • моркови - 1 кг
  • лук - 1.5 кг
  • захар - 150 г
  • оцет - 150 мл
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 20 г
  • сол - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от връхчетата зеления фасул и го нарежете на парченца. Бланширайте го за 3-4 минути във вряща вода. Охладете със студена вода.

Обелете доматите и ги настържете на едро ренде. Нарежете лука на филийки и леко го запържете до омекване и получаване на златист цвят.

Морковите и корените магданоз се измиват, почистват и нарязват на колелца. Запържете в олио до омекване и оставете да охладят. Нарежете листата магданоз на ситно. Настърганите домати се слагат в дълбока тава на огъня.

Бъркайте непрекъснато, а след 10-15 минути прибавете запържените моркови, корени магданоз и лук. След още няколко минути добавете зеления фасул, оцета, солта и захарта. Щом сместа кипнете, пуснете вътре магданоза.

Във всеки буркан слагайте по 1/2 дафинов лист, 3-4 зърна пипер, след което пълнете с горещата смес. Затворете бурканите и стерилизирайте 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар