Кетчуп с карамфил и канела
Kečap sa karanfilićem i cimetom
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашен Кетчуп»Кетчуп с карамфил и канела

Кетчуп с карамфил и канела

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3215k
Кетчуп с карамфил и канела1 / 2
10/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
"Домашен кетчуп с един такъв необикновен аромат, която ще ви остави безмълвни"

Необходими Продукти

  • домати - 5 кг
  • оцет - 1 ч.ч. /6%/
  • лук - 1 ч.ч. накълцан
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • карамфил - 1 ч.л.
  • синап - 1 ч.л.
  • канела - 1 парченце /не мляна/
  • целина - 1/2 ч.л. семена
  • сол - 1.5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете доматите, нарежете ги на парченца и ги задушете заедно с накълцания лук. Претрийте сместа през сито. Оставете да се вари, докато сместа остане наполовина.

Поставете всички подправки в платнена торбичка и ги пуснете във врящата смес. Добавете захарта, солта, оцета и варете още 10-тина минути.

След това извадете подправките, махнете от огъня готовия кетчуп и го сипете в бурканчета или шишета. Стерилизирайте 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: