Сос Маринара
Marinara Sauce

Сос Маринара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9685k1119k
Сос Маринара1 / 3
06/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
"Класическо предложение от Италианската кухня, което може да поднесете не само с паста, но и с печени меса или ароматни кюфтенца!"

Необходими Продукти

  • домати - 400 грама
  • доматено пюре - 170 грама
  • магданоз - 4 ч.л. нарязан
  • чесън - 1 скилидка намачкан
  • риган - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1/3 чаша ситно нарязан (1 средно голяма глава)
  • бяло вино - 1/2 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври и за около минута попарете доматите. След това ги извадете сложете ги под студена течаща вода да изстинат и ги обелете.

В блендер сложете доматите, доматеното пюре, магданоза, чесъна, ригъна, солта и пипера. Разбивайте до получаване на пюре.

Задушете лука със зехтина в тиган или тенджерка за няколко минути. Добавете доматения сос заедно с бялото вино.

Варете соса в продължение на 30 минути, като разбърквате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: