Стерилизирани гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Стерилизирани гъби1 / 2
09/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2 буркана
"Стерилизирани гъби в буркани - може да ги включите в почти всяко ястие, така че ще е хубаво да ги имате под ръка"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • оцет - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бахар - 7 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте гъбите. Сложете ги в подсолена вряща вода, за да омекнат. Охладете, отцедете и ги нарежете на филийки.

Вземете два буркана и в тях разпределете равномерно оцета, олиото, бахара, черния пипер и дафиновия лист.

Отгоре наредете гъбите и ги залейте с водата, в която са врели. Ако е необходимо добавете още преварена и посолена вода. Затворете бурканите и стерилизирайте 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: