gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пъстра туршия с арпаджик

Пъстра туршия с арпаджик

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Пъстра туршия с арпаджик1 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10 буркана

Необходими Продукти

  • арпаджик - 2 кг
  • карфиол - 2 глави
  • домати - 500 г
  • чесън - 3 - 4 глави
  • чушки - 3 - 4 кг
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • целина - 2 глави
  • люти чушки - 4 - 5 бр.
  • Саламура
  • сол - 6 к.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • вода - 4 л
  • оцет - 2 л
  • черен пипер
  • сол
  • вишневи листа - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, разделете чесъна на скилидки и ги обелете. Нарежете морковите и целината на кръгчета, а карфиола на розички. Нарежете чушките и лютите чушлета. Оставете целина доматите.

Наредете зеленчуците в буркани. Пригответе саламура от от водата, солта, дафиновите листа, вишневите листа, оцета, солта и черния пипер.

След като заври я свалете от котлона, оставете да се охлади и залейте туршията. След няколко дни започнете да я претакате и когато напълно втаса, вдигнете на студено и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: