Пържени филии с кашкавал

Пържени филии с кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Пържени филии с кашкавал1 / 2
08/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6 бр.
"Обмисляхме за започнем деня с плод, но алтернативата - пържени филийки с кашкава, беше толкова апетитна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете содата в киселото мляко, за да шупне. След това го изсипете в широка купа заедно с 50 мл вода, яйцето, солта, брашното.

Настържете кащкавала на ситно и го прибавете към съставките. Разбъркайте до получаване на хомогенна гъста каша. Ако сместа е рядка, е нужно да прибавите още малко брашно, а ако пък е прекалено гъста - вода.

Нарежете хляба на филии с дебелина 1 см. Загрейте олио в тиган и изпържете филийките, като добре потапяте и овалвате всяка в сместа.

В същия тиган запържете леко тънки парчета бекон и поднесете заедно с филийките.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: