Начин на приготвяне
Първо подготвяме тавичка за печене. Мажем с масло обилно, след това корите се подреждат като хармоника, поръсваме ги с останалото разтопено масло и ги печем до розов загар.
След това се заливат с прясното мляко и разтворената захар, ванилия и яйца, като предварително сме отделили една чаша от сместа.
Запичаме за още около 15 мин. да стегне соса.
Сега е моментът да добавим заделения сос. И отново слагаме млечната баница във вече изключена фурна.
По този начин приготвена сладка баница е много сочна и много вкусна!
След като се охлади, я поръсвам с малко пудра захар!
Добър апетит с класическата млечна баница с готови кори.
Ако обичате млечна баницата, опитайте задължително нашата рецепта за сладки макарони на фурна - рецепта, в която ще се влюбите.