Вкусно руло Стефани

ioanaioana
Новак
53426460
11/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Класиката е вечна - руло Стефани за малки и големи, защото рулото е освен вкусно и много лесно."

Необходими Продукти

  • Основни продукти за руло Стефани
  • кайма - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • чубрица - 5 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - 1 с.л. (10 г)
  • олио - 1 с.л. (10 мл)
  • За плънката на руло Стефани
  • кисели краставички - 4 бр.
  • яйца - 5 бр. малки или 3 големи
  • галета - за поръсване
  • кашкавал - 50 г
  • моркови - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулото Стефани е вид месно руло с богата плънка, което включва и твърдо сварени яйца, които се слагат цели. Ястието е от унгарски произход, но е станало изключително популярно и у нас заради автентичния си вид и уникалния си вкус, който може да задоволи и най-претенциозните гости. Интересен факт за рулото е, че по време на Втората световна война е най-често сервираното ястие, но поради намаляването на месните запаси започват да се създават и нови вегетариански варианти на руло Стефани, които са приготвяни и до днес. Ние сме ви приготвили класическия вариант за Руло Стефани, който можете да си приготвите още сега - гарантираме за безупречния резултат. Ето и рецептата:

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.

Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см.

В единия край се редят моркови, 5те яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло Стефани.

Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото.

Пече се рулото Стефани 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като си разтелиш каймата на фолиото редиш вътре яйце краставичка морков и тогава завиваш рулото
29.01.2024 13:43
1
Анонимен
Анонимен
Зависи от количеството кайма,по ваше усмотрение и броя на яйцата.
15.06.2023 15:04
1
Анонимен
Анонимен
Често правя руло стефани по тази рецепта и става супер, но аз слагам само 3 яйца, 5 ми се виждат много и трудно ще се съберат. В комбинация с таратор, рулото е супер :)
25.04.2023 10:27
3
Анонимен
Анонимен
Още 3 яйца останаха, които не са описани къде трябва да се сложат....
23.03.2023 15:20
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Къде се слагат тия 5 яйца не разбрах
21.02.2023 18:03
3
2
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно с апетитна плънка
27.03.2016 14:02
5
1